Om Bloggen

Fra 2013 til 2014

Tribute to MoodySå blev det nytår. Dermed også tid til nytårsfortsætterne for mange mennesker. Det er ikke noget jeg gør mig i – det er en “lost cause” fra starten af. Mørke dage, koldt og vådt vejr, løbende næser og generel irritation gør at Januar måned er den værst tænkelige at sige til sig selv “Nu skal der løbes!” eller “Jeg vil være bedre til ikke at ligge og fede den på sofaen”. Så dét er bare op ad bakke hele vejen :-)

Meeen visse ting bør man tage op til revision en gang imellem – og især dem der ikke fungerer – og så er Januar vel ligeså god en måned som alle de andre. Hvad har jeg så der ikke fungerer i mit fotoliv? Jo to ting: Min blog og min kreativitet (eller dyrkelse af samme ihvertfald).

Hvad bragte 2013 så? Der skete rigtigt meget i mit personlige liv ligesom der skete rigtigt meget forretningsmæssigt. 2013 blev også året hvor jeg tog springet og gik på mellemformat…. Det må jeg skrive en blog post om – Jeg har købt en gammel svend af et mellemformat kamera fra Hasselblad med en Phase One back på. Det ér gammelt grej, men det er en udpræget fornøjelse at arbejde med – og den helt rå billedekvalitet løber i cirkler om mit Fullframe Canon. Ulempen er så bare, at “once you go Digital Back – you never go …. Back…ehhh?” …eller noget ;-) Jeg ser ihvertfald dyre opgraderinger i horisonten!! Mine almindelige DSLR har klart stadig merit – men jeg kan ikke se mig selv opgradere dem igen. Måske, når de allesammen er udtjente køber jeg en erstatning som backup kamera – men jeg går nok aldrig tilbage til noget mindre end mellemformat som mit primære studiekamera!

Hvad håber jeg 2014 bringer?
Min blog kræver noget opmærksomhed. Der sker for lidt – og hvis ikke jeg får taget mig sammen og brugt den noget mere, så kan jeg ligeså godt lukke den. Så dét er ihvertfald eet mål jeg har for første halvår af 2014: At få gang i bloggen igen – eller lukke den ;-)

Mit webiste (pika.dk) har fået en kosmetisk overhaling de her dage. Jeg er igang med at lægge den sidste hånd på detaljerne – hvilket nok også lige triggede denne post. Det er rent design der er lavet om på – og så skal jeg måske have min blog integreret lidt bedre på den af rent SEO-mæssige hensyn)

At dyrke min kreative side er også noget jeg har savnet. 2013 var et år præget af en masse god forretning, nye kunder og spændende opgaver – men ikke rigtigt nogen personlige projekter. Dét skal der laves om på. Det eneste rigtige personlige projekt jeg fik lavet i 2013 var ovenstående billede – min “Tribute til Moody”. Og det blev endda først lavet i december, så det var lige på grænsen ;-) Men det mindede mig om hvor meget fornyet kreativ energi man får af sådan et projekt! Og som fotograf er det nok den vigtigste råvare vi har….så glem udstyr og andre materielle ting vi er så gode til at sætte i vejen for vores udvikling. Så flere personlige projekter – store som små!

Godt nytår herfra!

/Rune


Busy busy little bee

Nåh, det er lang tid siden der har været opdatering her… Det er ikke fordi jeg er doven, men fordi jeg har haft travlt! Der har været en masse arbejde med at komme på plads i de nye studie lokaler (Se videoen ovenfor ;-), en masse arbejde med dét det handler om; nemlig Foto (og video!) – både “gamle” kunder og de nye kunder jeg har kunne tiltrække, nu da jeg er i stand til at løfte endnu større opgaver. F.eks. havde det været umuligt at løfte en kunde som Nordsjællands Service Udlejning (www.nsu.dk) i de tidligere lokaler. Jeg har leveret alt deres billede materiale til deres nye webshop – og jeg skal love for at det nye studie’s 200m2 blev udnyttet max, da der skulle findes plads til alle deres borde, stole, flagstænger og bardiske ;-)

Der er også lagt en del timer i den nye hjemmeside – www.pika.dk – et projekt der også har haltet en smule, men med vilje blev skubbet til efter jeg var på plads i det nye studie… kig gerne forbi siden ;-)

Derudover er der kommet en del flere video opgaver ind – noget der også trækker tænder ud når det kommer til tidsforbrug… Det er blevet til et par produktvideoer, der stadig er under udarbejdelse – men du kan se lidt “Work-in-progress” her:


og her:

De er slet ikke færdige endnu dog ;-)

Det er også blevet til endnu en 8Ball video og lidt Event video-dækning… hold øje her på siden for at se mere ;-)


Pas På – Der skydes!

selfportrait.png ..Endnu er fotoblog er på vej!

En kort introduktion er vel på sin plads. Mit navn er Rune – pænt goddag :-) Jeg er freelance fotograf, fra Humlebæk (Sådan ca. meget langt fra det hele, på nær lige Helsingør måske) og har nu besluttet at der skal være tid til en (ordentlig) Blog.

Blog’en vil ikke blive begrænset til noget specifikt, andet end at det meste her vil helt sikkert være fotorelateret i et eller andet omfang. Jeg vil bestræbe mig på at skrive lidt om de forskellige opgaver jeg laver, lidt om fotografi generelt og mon ikke der falder et link eller to af, når jeg falder over noget jeg syntes er spændende, nyt, smukt, outrageous, anderledes eller bare fordi jeg har lyst.

Anyways – jeg har lidt gamle blog posts der skal importeres og redigeres til det nye format her – så der kommer helt sikkert snart noget spændende :-)

Cheers!
/Rune