Archive for April, 2010

F10 is my favorite aperture

Zack “one-light” Arias, Musik fotograf fra Atlanta, er igang med en meget åben process om at skifte til at være “Commercial Photographer” – og kører en masse spin på det… Den her video, er endnu een af ping-pong videoerne, Pro’erne imellem… Han kører især flittigt spin på Chase Jarvis’ initiativer, med en god portion humor.

Advarsel – du skal nok være mere end almindelig fotointeresseret, for at se humoren ;-)

Læs hele blog posten her


The very basics – kom igang med fotografering…

…Eller, ’Det der foto halløj ser sjovt ud – hvordan kommer jeg i gang?’, eller,’Jeg har et kamera, men hvordan tager jeg et billede?’, eller,’Jeg har totalt styr på det der fotohalløj – men hvordan er det nu liiiiige med det der lys og sådan?’, eller…. ? Der er mange spørgsmål der kan melde sig, uanset hvor avanceret, hvor nybegynder, hvor pro eller amatør man er når man roder med det dersens fotohalløj. Det er nok den primære grund til denne artikel – jeg vil forsøge at guide dig igennem junglen i en serie af artikler der omhandler, på et tidspunkt forhåbentligt, alle aspekter der er ved fotografering. Idéen er at hver artikel skal kunne læses enten separat omhandlende et specifikt emne, men endnu mere skal de kunne ses som en skridt-for-skridt guide der starter ved det helt basale som, ”Hvilket kamera skal jeg vælge?” igennem emner som ”Hvordan bruger jeg kameraet til at få de resultater jeg vil have?” og ”Ok, nu har jeg indset at kameraet blot er et værktøj – og det at skabe billeder kræver en masse andet!”.
(more…)


Adobe discusses Photoshop Creative Suite 5

Adobe discusses Photoshop Creative Suite 5

Det bliver spændende ;-)


Chase Jarvis Announces creativeLIVE

Så er Chase Jarvis på banen igen…

… som altid sprængfyldt med energi og gode idéer. Hans seneste brainchild er creativeLIVE.com (Lyder det ikke lidt som en adresse på Creative Labs gamle website for deres Live! serie? :p). Konceptet er simpelt, han har fået fingrene i en masse instruktører i kreative fag. Altså ikke kun fotografering, men også photoshop, maling, programmering whatever – og vi snakker store navne! Dealen er således: Det er gratis! Hvis altså du kan nå at fange Live udsendelsen (hvilket kan være lidt svært for os der U.S.Timezone handicappede :p). Hvis ikke du når at fange en Live webcast, eller vil gense den, eller finder den i arkivet kan du mod et mindre beløb, downloade den online. Dét er betalingsmodellen – altså, live streaming er gratis – efterfølgende download koster. Ikke dårligt. Hvad det kommer til at koste præcist, og om betaling bliver muligt for os i DK melder historien ikke noget om endnu – men spændende lyder det!

Check det ud her: www.creativelive.com


The (Shallow) Rock Climber ?

Da Canon lancerede 5d Mk.II…
…var der en masse fuss omkring dens Video muligheder. Ikke at det var det første DSLR med HD video, for dén landede Nikon – men det var det første med Full HD. Det afledte at Vince Laforet, som den første – med et pre-prod kamera, fik bikset en lille film sammen Reverie der om noget viste os alle sammen hvad vi havde i vente. Det var smukt, teknisk imponerende…og en smule kedeligt ;-) Men flot var det (og er det stadig – check iøvrigt hans site generelt: Vince Laforet). Ovenover, ses så australske Simon Carters nye film, The Rock Climber, skudt på et Nikon D3s. (more…)


Big bucks ?

Når reklamegutterne laver lidt grin med sig selv…

.. kan der komme en masse spas ud af dét. Den nyeste Nissan reklame kører på det faktum at en bilreklame normalt koster ca. det samme som et lille parcelhus i Danmark at producere. Og det ér dyrt – alt skal være super polished, sharp og fejlfrit… kombineret med lækre kameravinkler der kræver sin fotograf og ikke mindst dyrt grej som kraner, helikoptere og lignende – så er det svært at holde omkostningerne nede :)
(more…)


Ka’ det skydes ?

“Så du er fotograf? Hvad fotograferer du så ?”
Dét spørgsmål er nærmest uundgåeligt i en samtale hvor emnet kommer på banen. Hvad fotograferer jeg så? Alt på nær sorte huller og laser-stråler direkte ind i min optik! Med mindre man er fotograf inden for en helt specifik niche (Paparazzi, erotik, landskabsfotograf eller lignende) så fotograferer man vel egentligt alt? Alt der kan reflektere lys ihvertfald – og helst på en måde som du kan kontrollere eller dit kamera kan håndtere.

Der er selvfølgelig visse ting jeg foretrækker at fotografere og visse ting jeg bryder mig mindre om; men det bliver nok mere afspejlet i de to typer projekter jeg laver, der kan splittes op i to generelle typer:

  • Kundeprojekter
  • Private projekter

(more…)