The Big Picture

Det er stort! Faktisk, det største billede jeg har lavet…

IBM’s kundecenter “IBM Forum Copenhagen” kører for tiden en Smarter Cities udstilling som jeg har været en del involveret i. Een af opgaverne var at producere et billede der fylder den 13,5 meter lange væg ud i udstillingslokalet.

Opgaven bød ikke på de store kreative udfoldelser men til gengæld var der nogle hårde tekniske krav der gjorde opgaven spændende. Billedet skulle illustrere “trafik i København” og der var nogle hårde krav som:

– Størrelse (2,6 x 13,5m)
– Opløsning – billedet skulle selvfølgelig kunne blæses op i den størrelse og stadig være flot at se på
– Knald på farverne. Det skulle være en eye-catcher
– Blå himmel med plads til type
– Gengendeligt København
– Vejen skulle “forsvinde ind i billedet” i venstre side (Der er et gulvtæppe i udstillingen der ligner en vej, der drejer ind i billedet)

Jeg løste opgaven med en blanding af forskellige teknikker såsom at stitche 4 billeder i bredden sammen. De var skudt bracket’ed så jeg kunne få højlys og skygger med ved at lave lidt HDR på de stitchede billeder (Ellers ville vejen være alt for mørk i kontrast til den store bygning i venstre side, oplyst af morgensolen). Derefter skød jeg enkelte frames af biler med længere lukkertid for at få lidt blur/bevægelse i dem (med et ND filter).
I Photoshop lagde jeg derefter bilerne på min baggrund, arbejdede med himlen for at gøre den helt blå og fik det forstørret op til de korrekte mål til trykkeren.

Se materialet brugt, photoshop filen og opsætning i videoen :-)

2 Responses Subscribe to comments


  1. Hr. Kvisgaard

    Nice – Det ser sgu godt ud.. Flot arbejde.

    Apr 21, 2012 @ 21:43


  2. admin

    Takker – Det var ihvertfald en sjov opgave ;-)

    Apr 29, 2012 @ 16:23

Reply