Fra 2013 til 2014

Tribute to MoodySå blev det nytår. Dermed også tid til nytårsfortsætterne for mange mennesker. Det er ikke noget jeg gør mig i – det er en “lost cause” fra starten af. Mørke dage, koldt og vådt vejr, løbende næser og generel irritation gør at Januar måned er den værst tænkelige at sige til sig selv “Nu skal der løbes!” eller “Jeg vil være bedre til ikke at ligge og fede den på sofaen”. Så dét er bare op ad bakke hele vejen :-)

Meeen visse ting bør man tage op til revision en gang imellem – og især dem der ikke fungerer – og så er Januar vel ligeså god en måned som alle de andre. Hvad har jeg så der ikke fungerer i mit fotoliv? Jo to ting: Min blog og min kreativitet (eller dyrkelse af samme ihvertfald).

Hvad bragte 2013 så? Der skete rigtigt meget i mit personlige liv ligesom der skete rigtigt meget forretningsmæssigt. 2013 blev også året hvor jeg tog springet og gik på mellemformat…. Det må jeg skrive en blog post om – Jeg har købt en gammel svend af et mellemformat kamera fra Hasselblad med en Phase One back på. Det ér gammelt grej, men det er en udpræget fornøjelse at arbejde med – og den helt rå billedekvalitet løber i cirkler om mit Fullframe Canon. Ulempen er så bare, at “once you go Digital Back – you never go …. Back…ehhh?” …eller noget ;-) Jeg ser ihvertfald dyre opgraderinger i horisonten!! Mine almindelige DSLR har klart stadig merit – men jeg kan ikke se mig selv opgradere dem igen. Måske, når de allesammen er udtjente køber jeg en erstatning som backup kamera – men jeg går nok aldrig tilbage til noget mindre end mellemformat som mit primære studiekamera!

Hvad håber jeg 2014 bringer?
Min blog kræver noget opmærksomhed. Der sker for lidt – og hvis ikke jeg får taget mig sammen og brugt den noget mere, så kan jeg ligeså godt lukke den. Så dét er ihvertfald eet mål jeg har for første halvår af 2014: At få gang i bloggen igen – eller lukke den ;-)

Mit webiste (pika.dk) har fået en kosmetisk overhaling de her dage. Jeg er igang med at lægge den sidste hånd på detaljerne – hvilket nok også lige triggede denne post. Det er rent design der er lavet om på – og så skal jeg måske have min blog integreret lidt bedre på den af rent SEO-mæssige hensyn)

At dyrke min kreative side er også noget jeg har savnet. 2013 var et år præget af en masse god forretning, nye kunder og spændende opgaver – men ikke rigtigt nogen personlige projekter. Dét skal der laves om på. Det eneste rigtige personlige projekt jeg fik lavet i 2013 var ovenstående billede – min “Tribute til Moody”. Og det blev endda først lavet i december, så det var lige på grænsen ;-) Men det mindede mig om hvor meget fornyet kreativ energi man får af sådan et projekt! Og som fotograf er det nok den vigtigste råvare vi har….så glem udstyr og andre materielle ting vi er så gode til at sætte i vejen for vores udvikling. Så flere personlige projekter – store som små!

Godt nytår herfra!

/Rune

One Response Subscribe to comments


  1. Thomas Kristensen

    Fedt Rune! Håber du får gang i nogle fede personlige og kreative projekter. Glæder mig til at følge med. Og så skal du ikke lukke bloggen ned, men bare komme i gang :)
    Ses

    Jan 18, 2014 @ 02:34

Reply