Smarter Commerce i IBM Client Center

Åbning af IBM Client Center Copenhagen

Åbning af IBM Client Center Copenhagen

IBM Client Center Copenhagen i Lyngby, åbnede igår deres nye udstilling “IBM Smarter Commerce”.
Pika Foto har været med inde over udstillingen i alt fra idéer, planlægning til udførelse.

IBM Client Center er IBM Danmarks kundecenter beliggende på deres hovedkontor i Lyngby. De servicerer et 5-6 cifret antal kunder årligt, og har som en central del af deres mødefaciliteter, et stort område til at showcase IBM’s visioner og produkter. Udstilling skifter en gang om året – og jeg har været med inde over de sidste 3 gange de har sat en ny udstilling op – Denne gang var ingen undtagelse.
_MG_2228

Der har været knald på den sidste måned, og mange timer er blevet leveret til en veltilfreds kunde. Timerne har været fordelt over en vifte af arbejdsopgaver og der har i dén grad været tryk på “Medieservice” delen af “Pika Foto- & Medieservice”. Der har selvfølgelig været en del fotografisk arbejde også, men da mine kompentencer også inkluderer en stor viden omkring grafisk design, filformater, god erfaring i at sparre med de store trykkerier, en masse teknisk viden generelt så er det blevet trykket på alle tangenterne for at levere kunden en samarbejdspartner der har kunne rådgive og løfte alle de opgaver der skal til, for at sætte sådan en udstilling i verden.

Opgaven startede med brainstorming for nogle måneder siden, og jeg var med inde over fra starten af sammen med Rikke (der driver Client Centeret og er primus motor bag udstillingerne). Fordelen ved at være med, helt fra starten er selvfølgelig at jeg som konsulent på opgaven, kan for det første komme med ekstra input, men samtidig også kan konkretisere hvilke idéer der kan flyve, og hvilke der ikke kan – helt fra starten af. Det sparer selvfølgelig kunden en masse tid, idet de ikke risikerer at køre ned af et forkert spor med nogle idéer der ikke kan implementeres. Samtidig kan jeg komme med kreative forslag til løsningsmodeller de ikke selv havde set. Efter (mange) møder med en masse interessenter i udstillingen, begyndte vi at få et overblik over hvad udstillingen skulle dække, og kunne begynde at kigge på det grafiske udtryk, hvad der skulle laves og leveres.

_MG_2315 Fotografisk er der blevet lavet to kæmpe fotostater på hhv. 2,60 x 2,20m og 2,60 x 5,70m. Udover det, har jeg håndteret al grafik – jeg har været med inde over selve designet, samt stået for at lave selve produktionsfilerne til trykkeriet – IBM er et stort multinationalt firma, der selvfølgelig har regler for hvordan deres grafik må bruges, i hvilke sammenhænge deres logo må vises, og generelle ting som sprogbrug, her hjælper at kende kunden og kunne navigere fornuftigt i de regler der er. Med i teamet var iøvrigt Helene, som er Rikke’s faste tekstforfatter og som jeg også har arbejdet sammen med på tidligere opgaver. Når vi så er kommet frem til grafikken, har jeg stået for at bikse det sammen i de vektorformater trykkeriet har brug for (Damgaard jensen – dgj.dk – som er fantastiske!). Her er en dyb viden om farveprofiler, dpi og skaleringer, filformater, tryk-teknikker guld værd. Trykkeriet kan typisk løfte opgaverne for deres kunder mod gebyr, hvis de eksempelvis sender en bitmap på 300x300pixels og tror de skal have forstørret den op til 1x1m… men det er dyrt, og hvorfor ikke levere det korrekte format fra starten af? Det er billigere for kunden, man undgår misforståelser og når man kører med hårde deadlines, er det rart at vide at trykkeriet kan lave det på den lovede tid (a.k.a. ASAP ;-) fordi man véd at materialet de har modtaget, er iorden. Vi leverer altid en produktionsklar fil, og det er meget sjældent der er rettelser til dem.

_MG_2359Udstillingen er iøvrigt rigtigt spændende, med en masse spændende demoer om hvad IBM kan gøre for retail branchen – og det er ikke så lidt, samt en demonstration af fremtidsvisionerne for den komplette shoppingoplevelse inklusive et virtuelt prøverum. Jeg skulle hilse at sige at en 2 meter høj fotograf, ser fantastisk ud i kjole – men jeg tror jeg holder mig til kameraet ;-)

Alt i alt, et rigtigt spændende projekt at være samarbejdspartner på – og en enormt glad kunde gør kun min dag bedre ;-)

Nu er det vist så også blevet tid til en smule fritid og sommer, sol og en kølig på altanen!

Reply